top of page

Sint Jansbrood

Wat zijn de voordelen van Johannesbrood?

•Rijk aan calcium

•Voorkomt constipatie

•Het wordt ook gebruikt bij de behandeling van hoest.

•Beschermt de cardiovasculaire gezondheid



We kunnen onszelf beschermen tegen vele ziekten.

van hart tot kanker, van diabetes tot hypertensie, dankzij een gezond en uitgebalanceerd dieet. Johannesbrood is een plant die je in een gezonde voeding niet uit je keuken moet missen. Johannesbrood, dat uit de peulvruchtenfamilie komt, heeft positieve effecten op de gezondheid met de onoplosbare vezels, polyfenolen en tannines. Het komt ook de cardiovasculaire gezondheid ten goede, vooral met zijn antioxiderende eigenschappen.



Vul je calciumvoorraad met johannesbrood

Johannesbrood, dat rijk is aan kalium, calcium, natrium, magnesium en ijzermineralen, heeft een hoog totaal vezelgehalte. Afgezien van het gehalte aan oplosbare en onoplosbare vezels, is het zelfs nog belangrijker om door vrouwen en kinderen te worden geconsumeerd als een goede bron van calcium. Johannesbrood, dat vrouwen helpt om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen osteoporose (botverlies) vanwege calciumverlies in hun botten op latere leeftijd, helpt ook om de calciumvoorraden in de botontwikkeling van kinderen te vullen.





Voorkomt constipatie

De onoplosbare vezels in de inhoud hebben ook positieve effecten op het darm- en spijsverteringsstelsel. Het helpt de beweging van voedsel in de darm door het water in het lichaam te houden. Vanwege zijn onverteerbare eigenschap werkt het als een bezem voor de darmen, verzacht de ontlasting en voegt volume toe. Zo voorkomt het constipatie.drinken.


Het wordt ook gebruikt bij de behandeling van hoest.

Johannesbrood heeft andere voordelen naast het spijsverteringsstelsel en de cardiovasculaire gezondheid. Deze voordelen zijn als volgt opgesomd:

•Dankzij het hoge calciumgehalte heeft het een positieve invloed op de gezondheid van de botten.

•Het wordt gebruikt bij de behandeling van hoest met zijn slijmoplossend eigenschappen.

•Het reinigt de longen en probeert de schade veroorzaakt door roken te verminderen.

•Het is goed voor allergische aandoeningen, astma en bronchitis.

•Dankzij het gehalte aan antioxidanten heeft het een beschermend effect tegen kanker.

•Beschermt de cardiovasculaire gezondheid

•In een onderzoek naar de regelmatige consumptie van johannesbroodmeel wanneer het cholesterolgehalte in het bloed boven normaal is, werden positieve resultaten verkregen op het cholesterolgehalte in het bloed en LDL-cholesterol (slechte cholesterol). Volgens de studie consumeerden mensen met een hoger cholesterolgehalte in het bloed gedurende 2 maanden 10 gram johannesbroodmeel in rauwe vorm. Er werd waargenomen dat de waarden weer normaal werden als gevolg van het gedurende 2 maanden consumeren van johannesbrood door het toe te voegen aan water, melk of yoghurt. Uit soortgelijke onderzoeken blijkt dat johannesbrood preventief en therapeutisch kan worden gebruikt bij mensen met een risico op hart- en vaatziekten. Omdat het helpt om LDL-cholesterol en totaal cholesterol te verlagen, vermindert het hyperlipidemie, heeft het een bloedzuiverende functie en vermindert het het risico op vasculaire occlusie.




Overmatige consumptie van johannesbrood kan misselijkheid en duizeligheid veroorzaken.


Bij twijfel raadpleeg uw arts



bottom of page